1 sep 2023

Hoe wij dankzij de Prosperity Community ons steentje bijdragen aan een mooiere wereld

Sinds maart dit jaar werken we samen met Peter van de Prosperity Community, een community die zich focust op het ecologisch verbeteren van de wereld, waarbij niet alleen ontboste gebieden worden herbebost maar ook de leefomstandigheden van de lokale bevolking in arme landen worden verbeterd. Wij verzorgen de sociale mediaberichten en nieuwsbrieven van de Prosperity Community. Daarnaast hebben wij ook sinds onze samenwerking met Peter de Tree Vouchers, een prachtig initiatief van de community waar we later in het artikel meer over vertellen, in onze welkomstpakketten voor nieuwe klanten opgenomen. Wij vinden het erg fijn dat wij op deze manier weer ons steentje bij kunnen dragen aan het mooier en beter maken van de wereld. In dit artikel vertellen we dan ook graag meer over deze prachtige organisatie.

Wat is de Prosperity Community?

Voordat wij meer over onze samenwerking met Peter vertellen, is het handig om te weten wat de Prosperity Community eigenlijk is. De Prosperity Community is een groeiende community die inmiddels bestaat uit circa 90 maatschappelijk betrokken bedrijven. De Prosperity Community werkt samen met Eden Reforestation Projects. Deze organisatie focust zich vooral op het creëren van een menswaardig bestaan voor de lokale bevolking in de armste landen ter wereld (met de rijkste natuur die vaak enorm ontbost is), het herbebossen van sterk ontboste gebieden en het vastleggen van CO2. Door de lokale bevolking te betalen om bomen te planten, worden hun leefomstandigheden verbeterd, armoede gereduceerd, de bossen versterkt en daarmee ook de biodiversiteit verbeterd.

Onlangs liet de Prosperity Community alweer haar 750.000-ste boom planten in Kenia.

Prosperity: welvaart voor iedereen

Prosperity betekent welvaart. Voor de Prosperity Community betekent het welvaart voor iedereen: niet alleen voor de rijkste landen, maar ook voor de lokale bevolking in de armste landen ter wereld. En niet alleen in de zin van economische groei, maar vooral ook in de zin van een wereld die ecologisch gezien in balans is en een rijke biodiversiteit bevat.

Tree Vouchers, een prachtig initiatief waarvan wij fan zijn!

Via de Prosperity Community is het mogelijk om een Tree Voucher aan te schaffen. Een Tree Voucher van €20 staat voor 100 bomen en kan je als cadeautje aan zakelijke relaties geven. Dankzij de Tree Vouchers is het voor iedere ondernemer mogelijk om op een laagdrempelige manier een steentje bij te dragen aan de welvaart van de wereld. Sinds onze samenwerking met Peter hebben wij de Tree Voucher in het welkomstpakket voor onze nieuwe klanten opgenomen. Hierdoor dragen we als Virtual Green bij aan het herbebossen van de wereld én kunnen onze nieuwe klanten ook nog eens kennismaken met de Prosperity Community.

Welke taken voeren wij uit voor Peter en de Prosperity Community?

Er zijn twee taken die wij uitvoeren voor Peter: het opmaken en versturen van de 6-wekelijkse Prosperity Community nieuwsbrieven en het maken en publiceren van de sociale mediaberichten. Vooral Bella houdt zich met het laatste bezig.

De maandelijkse video meeting

Bella en Peter hebben 1 keer per maand een video meeting waarin ze overleggen wat ze de komende maand qua content gaan publiceren over de Prosperity Community. Vaak heeft Peter al in een Google Docs bestand opgeschreven wat voor thema’s hij die maand wil uitlichten. Zo hebben ze het de ene maand bijvoorbeeld vooral over de helden van de community. Dat zijn ondernemers die geld doneren of iets doen om de community te laten groeien. In een andere maand lichten we bijvoorbeeld de werkzaamheden uit in een arm land, zoals Mozambique. We vertellen dan uitgebreid wat de community precies voor dat land doet.

Het vullen van de contentkalender

Zodra Peter en Bella hebben besproken wat de onderwerpen van de komende maand gaan zijn, schrijft Bella de berichten en maakt ze de bijbehorende visuals. Uiteraard maakt ze de visuals in de huisstijl van de Prosperity Community. In de visuals zet Bella bijvoorbeeld mooie afbeeldingen van het land waarover het bericht gaat of een afbeelding van een ‘held’(lid), zoals een logo of een foto die speciaal wordt gemaakt om op de sociale mediakanalen te publiceren.

Bella is ook bezig met het creëren van ‘Wist je dat’ verhalen. Dan kijken zij en Peter goed naar wat op dat moment trending is en hoe wij daarop kunnen inhaken.

Het nalopen van alle berichten

Als Bella de contentkalender heeft gevuld, laat ze alle berichten ter goedkeuring nog even zien aan Peter. Hij checkt dan of de informatie klopt die Bella in de teksten heeft gezet en of er nog wat moet worden aangepast. Die aanpassingen lopen zij dan samen even door. De laatste dingen worden aangepast en daarna gaan de berichten 1 voor 1 online. Zo zorgen we ervoor dat de contentkalender altijd gevuld is en up to date blijft.

Kom je ook handen tekort? Laten we vrijblijvend kennismaken!

Wij vinden het prachtig dat we dankzij onze samenwerking met Peter en het cadeau geven van Tree Vouchers, ons steentje bij kunnen dragen aan het creëren van een betere wereld. Doordat wij deze werkzaamheden voor Peter oppakken, kan hij zich weer focussen op de taken die hij graag uitvoert. Wil jij ook tijd en ruimte krijgen om te doen wat jezelf het leukste vindt? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, want we vertellen graag hoe wij jou kunnen helpen!

 

De-WerkgeversArchitecten-header

Jouw Virtual én Personal Assistants!

Wij handelen de zaken af die jou energie kosten, die je liever niet doet en die je veel tijd kosten. Zowel zakelijk als privé. Benieuwd wat we precies kunnen doen?

Verder lezen?

Hoe wij bijna 2 jaar een interim opdracht vervulden

Hoe wij bijna 2 jaar een interim opdracht vervulden

Het is alweer anderhalfjaar geleden dat Kim een interim opdracht kreeg bij Losberger De Boer en we daarover schreven. In eerste instantie zou Kim slechts enkele maanden voor dit bedrijf werken. Dit werd eerder al verlengd naar 30 juni 2023 en inmiddels heeft Kim pas...

Weer een nieuwe aanwinst erbij, meet Denise!

Weer een nieuwe aanwinst erbij, meet Denise!

We hebben het fantastische nieuws dat we weer een leuke meid aan ons team hebben mogen toevoegen. Vanaf deze maand gaat Denise ons team versterken. In dit blogartikel stelt Denise zich voor, vertelt ze hoe ze bij ons team kwam en hoe ze haar plekje binnen het team...