13 okt 2022

Hoe wij Marieke hielpen bij het opzetten van haar bedrijf Postpartum Essentials

Postpartum, heb jij er al eens van gehoord? Veel mensen nog niet en daar wil Marieke de Raedt verandering in brengen. Met een idee in haar hoofd en te weinig tijd (ze werkt namelijk fulltime en is moeder), klopte Marieke in februari van dit jaar bij ons aan. Ze kon namelijk wel wat hulp gebruiken bij het uitwerken van haar idee en dus eigenlijk het opzetten van haar bedrijf. Natuurlijk stonden wij te popelen om haar te helpen en met trots kan ik je vertellen dat haar bedrijf Postpartum Essentials nu echt van de grond is. In dit artikel vertel ik je hoe wij Marieke hiermee hebben geholpen en hoe we haar in de toekomst gaan helpen haar bedrijf verder te laten groeien.

Wat is postpartum?

Voordat we verder ingaan op onze samenwerking met Marieke, is het handig om te weten wat postpartum eigenlijk is. Er is veel informatie te vinden over de zwangerschap en bevalling, waardoor jij je daar goed op kunt voorbereiden. Echter is er nog maar weinig bekend over de 12 weken na de bevalling, ook wel de postpartum of het vierde trimester genoemd. Toen Marieke zelf was bevallen van haar dochtertje Aimeé, besefte ze hoe onvoorbereid ze eigenlijk was op de kraamperiode. Een periode waarin er veel op je afkomt en waarin je allerlei zaken kunt tegenkomen waarvan jij je afvraagt of het wel normaal is en hoe je er het beste mee om kunt gaan. Achteraf gezien had Marieke zich graag ook op deze periode beter willen voorbereiden.

En zo ontstond er een idee

Tijdens haar postpartum zocht Marieke informatie over de periode waarin ze zat. Ze kwam erachter dat er aardig wat informatie over te vinden was, maar dat ze wel een lange zoektocht moest afleggen om al die informatie te verzamelen. Ze kwam erachter dat er nog geen enkel platform in Nederland was waarop je al die handige informatie over de kraamperiode kunt vinden. Om andere kersverse moeders zo’n zelfde lange zoektocht naar informatie te besparen, besloot Marieke om zelf zo’n platform te beginnen. Zo stond ontstond haar idee voor Postpartum Essentials.

Een bedrijf opzetten als moeder met een fulltime baan? Met onze hulp kan dat!

Dat klinkt bijna onmogelijk, maar Marieke was vastbesloten om het te doen. Om dit mogelijk te maken, schakelde ze de hulp in van ons. Vanaf het begin af aan zijn wij betrokken geweest bij het opzetten van haar bedrijf en hebben we vrijwel alles opgepakt dat we konden oppakken. Van het regelen van een website tot het maken van de visuals voor bij sociale mediaberichten en van het opzetten van een affiliate programma van Bol.com tot het meedenken over de branding: wij hielpen bij vrijwel alles wat komt kijken bij het starten van een bedrijf.

Content marketing en social media

Nu de website eenmaal staat, moet deze natuurlijk worden gevuld en steeds bekender worden. Zo zijn wij continue op zoek naar gastbloggers en andere manieren om met mensen samen te werken. Hier is al een mooie samenwerking uit ontstaan met Roos Moggré. Roos Moggré is presentatrice bij EenVandaag op radio en televisie en schrijft columns voor het magazine Linda. Daarnaast heb ik ook een aantal van mijn vriendinnen die zijn bevallen gevraagd om gastblogs te schrijven, zodat vrouwen over verschillende ervaringen kunnen lezen. Zodoende blijven wij samenwerkingen aangaan om de periode na de bevalling steeds bekender te maken.

Sinds 1 oktober zijn we ook actief op social media om ook daar zoveel mogelijk bekendheid te generen voor Postpartum Essentials. Naast de visuals, heeft Isabella ook een contentkalender voor Postpartum Essentials ingericht en gevuld met sociale mediaberichten.

Het bedrijf staat, nu is het tijd om uit te bouwen!

Het bedrijf van Marieke staat inmiddels dus (dankzij onze hulp) als een huis. Nu gaan wij stap voor stap het bedrijf verder uitbouwen, door meer samenwerkingen aan te gaan en regelmatig te posten op social media. Door dit te doen, zal het onderwerp postpartum bij steeds meer vrouwen onder de aandacht komen.

Wil je ook een bedrijf starten? Laat ons je helpen!

Zoals je ziet is het altijd mogelijk om je idee om te zetten naar een onderneming, hoe druk je het ook hebt. Met de juiste hulp krijg je het voor elkaar! Kan jij ook hulp gebruiken bij het opzetten en/of uitbouwen van jouw bedrijf? Schakel dan net als Marieke onze hulp in, want wij helpen je hier graag bij!

De-WerkgeversArchitecten-header

Jouw Virtual én Personal Assistants!

Wij handelen de zaken af die jou energie kosten, die je liever niet doet en die je veel tijd kosten. Zowel zakelijk als privé. Benieuwd wat we precies kunnen doen?

Verder lezen?

Hoe wij meegroeien met Mara van Sales in Heels

Hoe wij meegroeien met Mara van Sales in Heels

Het is alweer een jaar geleden dat wij schreven over Mara van Sales in Heels. Bij ons draait alles om het ondersteunen van onze klanten bij het bereiken van hun doelen. We zijn daarom ook blij dat wij ondertussen alweer bijna 1,5 jaar samenwerken en mee mogen groeien...

Hoe wij bijna 2 jaar een interim opdracht vervulden

Hoe wij bijna 2 jaar een interim opdracht vervulden

Het is alweer anderhalfjaar geleden dat Kim een interim opdracht kreeg bij Losberger De Boer en we daarover schreven. In eerste instantie zou Kim slechts enkele maanden voor dit bedrijf werken. Dit werd eerder al verlengd naar 30 juni 2023 en inmiddels heeft Kim pas...