5 jun 2023

Hoe wij onze krachten bundelden met Mara van Sales in Heels

Mara van Sales in Heels helpt ondernemers aan een sterke sales strategie, zodat zij meer klanten en dus ook meer omzet krijgen. Sinds februari van dit jaar werken we met Mara samen en ondertussen hebben we al behoorlijk wat taken voor haar uitgevoerd. Het leuke aan deze samenwerking is dat we ook taken hebben opgepakt waarbij je er misschien niet zo snel aan denkt om die uit te besteden. Reden genoeg dus om je eens over onze samenwerking te vertellen!

Van een praatje naar een plan van aanpak

Mara is al een aantal jaar ondernemer en liep door de jaren heen tegen een aantal dingen aan. Zo miste ze onder andere een sparringpartner. Ze had ook heel veel plannen en ideeën en wist niet goed hoe ze die moest uitvoeren. Kim kent Mara al heel lang en raakte een keer met haar aan de praat. Van het één kwam het ander: Mara kwam een keer langs voor een kennismakingsgesprek, waarna wij een stappenplan opstelden waarin stond hoe wij Mara konden helpen. Voor we het wisten, werkten we samen. Zo snel kan het gaan!

Agenda- en emailbeheer

Ondertussen hebben we al best wat taken voor Mara uitgevoerd en doen we dat nog steeds. We helpen haar onder andere met haar e-mail en administratie. Wanneer haar bedrijf verder groeit, gaan wij haar agenda- en e-mailbeheer overnemen. Voor nu springen we alleen nog even bij wanneer dat nodig is.

Up to date houden van Mara’s sociale mediakanalen

We helpen Mara ook met het beheren van haar sociale mediakanalen. We hebben een contentkalender gemaakt en gevuld met visuals en bijbehorende teksten. Na Mara’s goedkeuring, plannen wij de berichten in op haar sociale mediakanalen. Daarnaast heeft Kim haar geholpen met het aanpassen en updaten van een aantal dingen op haar website. Zo heeft Kim haar webteksten gecheckt op taal- en spelfouten en, indien nodig, gecorrigeerd.

Het verkopen van haar masterclass

Mara is net klaar met het opnemen van haar masterclass. Kim heeft een aantal pagina’s aangemaakt op haar website, zodat Mara de masterclass kan gaan verkopen. De masterclass komt in de online leeromgeving Huddle te staan. Wij hebben Huddle voor haar aangemaakt en ingericht en gaan ook de masterclass daarin zetten en koppelen met Plug & Pay. Door die koppeling kunnen mensen straks de masterclass kopen. We hebben ervoor gezorgd dat dit straks allemaal geautomatiseerd gaat.

Het opmaken van Mara’s ebook

De afgelopen maanden heeft Mara ontzettend hard aan haar bedrijf gewerkt, want naast het maken van de masterclass heeft ze ook een ebook geschreven. Wij hebben de opmaak van haar ebook verzorgd. Zodra de masterclass live staat, kunnen we ook bij het ebook de laatste puntjes op de i zetten. We gaan straks het ebook als gratis download op de website zetten, zodat mensen al meteen goede sales tips krijgen en Mara beter leren kennen.

Inrichten van funnels in MailBlue

We hebben ook alvast MailBlue voor Mara aangeschaft en ingericht. Als straks de masterclass en het ebook online staan, gaan we vanuit MailBlue er funnels aan hangen. Daarmee zorgen we ervoor dat als mensen de masterclass kopen of het ebook downloaden, meer informatie krijgen over Mara & sales.

Een leuke goodiebag bedenken

Soms heb je niet alleen behoefte aan iemand die je taken uit handen neemt, maar ook aan iemand die even met je kan sparren. Zo had Mara voor een evenement een goodiebag nodig en vond ze het fijn om met ons te sparren over de inhoud ervan. Met veel plezier hebben wij met haar meegedacht over wat er leuk was om in haar goodiebag te doen.

Het bedenken en opnemen van reels

Een van de taken waarbij je misschien niet zo snel eraan denkt om een Virtual Assistant voor in te schakelen is het bedenken en maken van reels. Toch hebben wij Mara hier enorm goed mee geholpen en haar behoorlijk wat werk uit handen genomen. 

Mara wilde namelijk ook heel graag reels inzetten op haar Instagram, maar vond het een beetje lastig om dit in haar eentje op te pakken. Ze wist onder andere niet zo goed hoe ze het beste kon beginnen. Daarom heeft Kim heel veel informatie uit haar blogs, ebook etcetera verzameld en van daaruit scripts voor de reels geschreven. Toen Kim dat had gedaan, kwam Mara weer langs op kantoor en hebben we samen de reels opgenomen. Inmiddels hebben we heel wat reels gemaakt. Die gaan wij ondertitelen, zodat de video’s allemaal op haar sociale media kunnen worden geplaatst.

Het uitvoeren van een concurrentieanalyse

Als Virtual Assistant werken we niet alleen voor het bedrijf van Mara, maar hebben helpen wij ook met opdrachten die Mara van klanten krijgt. Bijvoorbeeld bij een opdracht waarbij je er misschien niet zo snel aan denkt om die aan een Virtual Assistant uit te besteden, maar die wij zeker wel goed hebben uitgevoerd is het doen van een concurrentieanalyse. Wij hebben namelijk voor één van Mara’s klanten een concurrentieanalyse gemaakt. Hierbij hebben wij een onderzoek gedaan naar wie de directe concurrenten zijn, wat zij doen en welke tarieven zij hanteren. Dit hebben we allemaal in een handig overzicht gezet, zodat Mara dat weer aan haar klant kon laten zien. Super handig natuurlijk!

Kan je ook onze hulp gebruiken? Neem contact met ons op!

Virtual Green kun je voor zoveel meer inzetten dan agenda- en e-mailbeheer en het doen van je administratie. We bestaan uit een team van professionals die graag met je meedenken en die graag taken uitvoeren waaraan je zelf gewoonweg niet toekomt. Of dat nou het bedenken van een goodiebag is of het uitvoeren van een concurrentieanalyse voor 1 van je klanten: niet is ons te gek! Kan jij ook wel wat hulp gebruiken en wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op, want we vertellen het je graag!

 

De-WerkgeversArchitecten-header

Jouw Virtual én Personal Assistants!

Wij handelen de zaken af die jou energie kosten, die je liever niet doet en die je veel tijd kosten. Zowel zakelijk als privé. Benieuwd wat we precies kunnen doen?

Verder lezen?

Hoe wij bijna 2 jaar een interim opdracht vervulden

Hoe wij bijna 2 jaar een interim opdracht vervulden

Het is alweer anderhalfjaar geleden dat Kim een interim opdracht kreeg bij Losberger De Boer en we daarover schreven. In eerste instantie zou Kim slechts enkele maanden voor dit bedrijf werken. Dit werd eerder al verlengd naar 30 juni 2023 en inmiddels heeft Kim pas...

Weer een nieuwe aanwinst erbij, meet Denise!

Weer een nieuwe aanwinst erbij, meet Denise!

We hebben het fantastische nieuws dat we weer een leuke meid aan ons team hebben mogen toevoegen. Vanaf deze maand gaat Denise ons team versterken. In dit blogartikel stelt Denise zich voor, vertelt ze hoe ze bij ons team kwam en hoe ze haar plekje binnen het team...