24 dec 2021

Van Virtual Assistant naar Personal Assistant voor Milou van Highway

Vorige maand vertelde ik over wat ik zoal doe als Virtual Assistant. De komende maanden zal ik elke keer een opdrachtgever uitlichten en vertellen welke werkzaamheden ik voor diegene uitvoer. Hierdoor krijg je namelijk een heel goed beeld van wat ik als Virtual Assistant allemaal kan doen, want dat kan per opdrachtgever nogal verschillen. In dit artikel vertel ik wat ik allemaal doe voor mijn opdrachtgever Milou Stroek van Highway. Milou kwam in oktober 2020 op mijn pad en is uitgegroeid tot de grootste opdrachtgever die ik momenteel heb. Inmiddels heb ik allerlei verschillende taken voor Milou mogen uitvoeren en hieronder vertel ik je er alles over. Lees dus snel verder!

Ruimte, vrijheid en vertrouwen

Een van de redenen dat ik als eerste wil vertellen over mijn werkzaamheden voor Milou, is omdat zij momenteel mijn grootste opdrachtgever is. Een andere reden is dat ik voor haar onwijs veel uiteenlopende werkzaamheden heb uitgevoerd. Het ging niet allemaal zonder slag of stoot en sommige taken had ik nog nooit eerder uitgevoerd. Dat maakt het voor mij extra leuk en uitdagend om voor Milou te werken en daarnaast is het ook ontzettend leerzaam. Elke dag leer ik bij: ik leer hoe ik bepaalde taken het beste kan uitvoeren, maar ik leer ook inzien dat ik die taken kán uitvoeren. Milou gaf mij de ruimte, vrijheid en het vertrouwen om taken uit te voeren die ik nog nooit eerder had uitgevoerd en waarvan ik niet zeker wist dat ik het kon. Daardoor ben ik enorm gegroeid en daar ben ik Milou heel erg dankbaar voor.

Over Milou van Highway

Wie is Milou dan precies? Milou is de oprichtster en eigenaresse van Highway. Highway richtte zich in het verleden op het automatiseren van processen van bouwbedrijven. Tegenwoordig is het DE tool voor ondernemers voor financieel succes. Momenteel staat Milou op het punt om een andere weg in te slaan in het ondernemerschap. Achter de schermen help ik haar om dit voor elkaar te krijgen en binnenkort gaat dat dan ook echt gebeuren. Wat ze precies gaat doen, houd ik nog even geheim.

Hoe ik bij Milou begon als Virtual Assistant

Milou benaderde mij in oktober 2020, voor een taak die ik normaliter ook uitvoer als Virtual Assistant. Ze vroeg mij of ik de contactpersoon wilde zijn voor de bouwbedrijven, uitzendbureaus en de arbeiders die werden ingehuurd. Daarnaast moest ik ook contracten opmaken, documenten verzamelen enzovoorts, zodat de ingehuurde werklui ook konden worden uitbetaald. Ik vond dit erg leuk om te doen en ik was blij dat het ook nog eens op rolletjes liep.

December 2020

In december 2020 was Milou zwanger en eind december 2020 kwam ze door haar zwangerschap in het ziekenhuis terecht. Dat betekende dat ik er alleen voor kwam te staan, terwijl ik eigenlijk nog niet zo heel lang voor Milou werkte als Virtual Assistant. In mijn eentje probeerde ik alle ballen hoog te houden, al was dit nog vrij lastig en ging dat niet altijd gesmeerd. Tussendoor had ik wel contact met Milou, maar omdat zij in het ziekenhuis lag moest ik toch veel dingen zelf uitvogelen. Soms moest ik ook iets doen wat ik nog moeilijk vond om te doen, zoals hard en duidelijk zijn wanneer dat nodig was en uiteraard was ik ook bang om fouten te maken. Echter verzekerde Milou mij dat zij alle vertrouwen in mij had en dat ik vooral moest doen wat ik dacht dat goed was om te doen. Doordat ik van haar dit vertrouwen kreeg, heb ik in deze periode onwijs veel geleerd.

De eerste stappen naar Personal Assistant

Helaas werd Milou haar dochtertje veel te vroeg geboren waardoor Milou langer in het ziekenhuis moest blijven. Ik probeerde voor haar niet alleen haar bedrijf draaiende te houden, maar ook bij haar thuis dingen op orde te krijgen door onder andere het regelen van een schoonmaker en klusjesman. Dat ging niet helemaal zonder slag of stoot, omdat ik op een platform naar een schoonmaker en klusjesman zocht en daar niet heel snel de juiste match op kreeg. Ik heb erdoor zelfs ook wel een beetje vreemde situaties meegemaakt. Ook dit zie ik als een leermoment, want nu besef ik me dat je echt heel duidelijk moet zijn in een oproep die je op een platform plaatst als je naar een bepaald persoon op zoek bent. Wat voor jou logisch is, hoeft dat voor een ander absoluut niet zo te zijn.

Een ommeslag

Doordat Milou een poosje in het ziekenhuis lag, begon ze na te denken over wat ze met haar bedrijf wilde doen. Hierdoor kwam ze erachter dat ze niet meer zo graag in de bouwsector wilde blijven werken. Daarop hebben we besloten om per 1 mei 2021 de boel om te gooien en werkte Milou op de achtergrond met een nieuwe software die bijna live gaat. Hierbij help ik Milou zo goed als ik kan. Zo help ik haar onder andere met het inrichten van de customer service, het automatiseren van marketingprocessen, het coördineren van andere dienstverleners en zal ik na livegang van de nieuwe software de support op mij nemen.

Het inrichten van het business appartement

Van mei 2021 tot aan nu heb ik nog veel meer andere taken uitgevoerd voor Milou. Zo heeft ze een business appartement voor haar coachbedrijf, waarin ze coach- en strategiesessies houdt. Ik heb geholpen bij het inrichten van het appartement en ervoor gezorgd dat er klusjesmannen waren om de meubels in elkaar te zetten, schoonmakers en ook de verhuizing. Daarnaast regelde ik een facilitair medewerker die het appartement schoonhoudt, opruimt en de boodschappen doet. Eigenlijk ging ik als Virtual Assistant dus steeds meer taken uitvoeren die een Personal Assistant doet en dat vond ik alleen maar leuk.

Kantoorpand voor Highway

Op een gegeven moment wilde Milou graag een kantoorpand voor Highway. Hierop ben ik voor haar op zoek gegaan naar het juiste pand. Toen ik die had gevonden, heb ik dit pand samen met haar zus ingericht en spullen van Milou haar huis verhuisd naar het kantoor. Daarnaast regelde ik de internetaansluiting en het aankopen van meubels.

Virtual Personal Assistant

Door de maanden heen voerde ik voor Milou steeds meer taken uit die je beter kunt schalen onder die van een Personal Assistant dan die van een Virtual Assistant. Omdat ik veel van die werkzaamheden zoveel mogelijk vanaf een afstand probeer te regelen, kun je mij eigenlijk ook wel een Virtual Personal Assistant noemen. Ik vind het onwijs leuk om deze taken te doen. Het zorgt namelijk voor een fijne afwisseling met de taken die ik voor andere opdrachtgevers uitvoer. Ik zorg er onder andere voor dat Milou’s auto naar de garage gaat als dat moet, ik regel glazenwassers, ik stel kerstpakketten samen voor haar zakelijke relaties, ik verzorg de welkomstcadeau’s voor haar nieuwe klanten en nog veel meer. Ik help ook met de zoektocht naar een nieuw huis met bedrijfsruimte voor haar. Zo bel ik de makelaars om afspraken te maken of om aanvullende informatie op te vragen. Inmiddels pas ik ook nog eens af en toe op haar twee dochters. Dat is zo gegroeid en zal ik niet standaard voor iedere opdrachtgever doen, maar ik vind het wel heel erg leuk om te doen.

Van Virtual Assistant naar Personal Assistant

Waar Milou mij in oktober 2020 benaderde voor taken die ik uitvoer als Virtual Assistant, ben ik door de tijd heen uitgegroeid tot haar Personal Assistant. Dat betekent trouwens niet dat ik alles weet over Milou en haar privézaken, maar wel dat ik haar zoveel mogelijk ondersteun bij bijna alles wat ze doet. Ze heeft een heel druk leven en ik zorg voor de orde en rust erin. Ik vind het heel tof om voor Milou te werken, want ze betrekt mij bij veel dingen en dat is voor mij ontzettend leerzaam.

Hoewel ik mij erg veel inzet voor Milou haar bedrijf en de wegen die zij besluit te nemen in het ondernemerschap, vergeten wij allebei zeker niet mijn eigen bedrijf. Ik heb onder andere 2 strategiedagen met Milou gehad, waarbij wij ons puur hadden gericht op mijn eigen bedrijf. Dit was heel erg vet en ook super leerzaam! Het is mooi om te zien dat een samenwerking twee kanten op kan werken.

Al met al vind ik het ontzettend leuk en leerzaam om voor Milou te werken en hoop ik dit nog lang te mogen blijven doen. Ben jij benieuwd naar wat ik voor jou kan betekenen als Virtual Assistant of misschien zelfs wel Virtual Personal Assistant? Neem dan geheel vrijblijvend contact met mij op, want ik spar hier graag samen met je over.

 

 

De-WerkgeversArchitecten-header

Jouw Virtual én Personal Assistants!

Wij handelen de zaken af die jou energie kosten, die je liever niet doet en die je veel tijd kosten. Zowel zakelijk als privé. Benieuwd wat we precies kunnen doen?

Verder lezen?

Hoe wij bijna 2 jaar een interim opdracht vervulden

Hoe wij bijna 2 jaar een interim opdracht vervulden

Het is alweer anderhalfjaar geleden dat Kim een interim opdracht kreeg bij Losberger De Boer en we daarover schreven. In eerste instantie zou Kim slechts enkele maanden voor dit bedrijf werken. Dit werd eerder al verlengd naar 30 juni 2023 en inmiddels heeft Kim pas...

Weer een nieuwe aanwinst erbij, meet Denise!

Weer een nieuwe aanwinst erbij, meet Denise!

We hebben het fantastische nieuws dat we weer een leuke meid aan ons team hebben mogen toevoegen. Vanaf deze maand gaat Denise ons team versterken. In dit blogartikel stelt Denise zich voor, vertelt ze hoe ze bij ons team kwam en hoe ze haar plekje binnen het team...